Patientenportaal Afspraakformulier

Heusden wil van inwoners weten hoe Drunens sportpark echt van iedereen wordt

download
17/07/2020

Heusden wil van inwoners weten hoe Drunens sportpark echt van iedereen wordt

DRUNEN - De gemeente Heusden is enthousiast over het idee om van sportpark De Schroef in Drunen een multifunctioneel recreatiepark te maken. Het betaalt een enquête, die duidelijk moet maken wat daar voor nodig is.

In welke vorm maak je gebruik van de faciliteiten van De Schroef? Wat waardeer je het meest aan De Schroef? Wat heeft de meeste verbetering nodig? Welke functies zou je er graag een toe willen voegen? Zomaar vier vragen uit een enquête, opgesteld door een initiatiefgroep die van De Schroef een multifunctioneel sportpark wil maken. Die wil niet alleen het bewegen nog meer aanwakkeren, tegelijkertijd moet De Schroef de sociale cohesie bevorderen. Het idee wordt omarmd door de gemeente Heusden, die voor het laten samenstellen van de enquête de kosten op zich heeft genomen.

Dat de bevolking van Heusden wordt gevraagd om mee te denken, is een logisch uitvloeisel van wat de afgelopen jaren allemaal rondom De Schroef is gebeurd. ,,Tegenover De Schroef is een nieuwe sporthal gekomen. En een turnhal, samen met een dojo voor de judoclub. Ook de omgeving is helemaal opnieuw ingericht. Verkeersluw, groener en daardoor aantrekkelijker. En er zijn twee nieuwe scholen gepland. Om het plaatje compleet te maken, zou je ook moeten bekijken hoe De Schroef nog meer mensen aan kan spreken", zeggen Maaike Walters en Merne Muskens, lid van de initiatiefgroep.

Individueel sporten

Behalve wandelen en atletiek biedt De Schroef ook tennis, hockey en jeu de boules aan. Meestal gebeurt dat op vaste tijden. Daarbuiten zijn de accommodaties gesloten. Ook dat zou in de toekomst moeten veranderen, vindt Walters. ,,Individueel sporten neemt toe, die mensen willen niet aan uur en tijd zijn gebonden. Laat de kunststofbaan de hele dag open, dan wordt er veel meer gebruik van gemaakt. Waarom niet? Het is aangelegd van gemeenschapsgeld."

Muskens, bewegingspedagoog en leefstijlcoach, ziet meer mogelijkheden. ,,Onze fysiotherapiepraktijk ligt er vlakbij. Buiten werken aan de revalidatie op een atletiekbaan, dat zou voor ons een mooie aanvulling zijn." In de coronatijd is er op dat vlak al wat gaan bewegen. Zo gaf SHJ gymlessen bij DAK. Verenigingen zouden elkaars krachten meer kunnen benutten. Muskens: ,,Bij hockeytrainingen komt looptechniek aan bod. Betrek de atletiekclub er bij, daar zit de expertise op dat vlak."

De Schroef ligt in een rustieke omgeving. Ideaal om even de gedachten te verzetten, een wandeling te maken. En elkaar te ontmoeten. Walters: ,,Die sociale component is nu nog veel te weinig in beeld. Doodzonde, het is een heel mooi park. Die toeloop komt wel als je de randvoorwaarden invult. Bij een praatje maken, hoort een kopje koffie. Daarvoor zou je de openingstijden van het clubhuis van DAK, dat centraal in het recreatiepark ligt, kunnen verruimen." Meer traffic kan volgens Muskens ook op een andere manier worden bewerkstelligd. ,,Je zou het dierenparkje aan de Prins Hendrikstraat kunnen verhuizen, veel verder het vitaalpark in." Het is maar een idee, zoals er zo veel in de enquête kunnen worden geopperd, die via de Facebookpagina Vitaalpark Heusden kan worden gevonden. Tot eind augustus kunnen inwoners van Heusden meedenken, daarna wordt de balans opgemaakt om een eventuele volgende stap te zetten in het proces.

Bron: www.bd.nl

 

108924746 2654239648010376 7829682538020429400 n


Terug naar het overzicht