Patientenportaal Afspraakformulier

Diensten & specialisaties

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie (ESWT) is een behandelinterventie waarmee er met schokgolven pijnlijk plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwavetherapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Hoe werkt shockwave therapie?

Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam. Dit komt door het toedienen van hoogenergetische golven die de fysiotherapeut met het apparaat voor shockwave therapie afgeeft. Deze golven verplaatsen zich vervolgens door het lichaam naar de locatie van de aandoening. De afgegeven energie wordt via de behandelkop opgenomen in het pijnlijke weefsel. Hierop reageert het lichaam door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reactie resulteren in een snel weefselherstel.

De fysiotherapeut maakt gebruik van shockwave therapie bij scheenbeenklachten en langdurige peesklachten (met of zonder kalkafzetting) van de: 

Behandeling

De fysiotherapeut bepaalt middels een functieonderzoek en een aanvullend onderzoek met echografie of shockwave therapie gebruikt kan worden voor uw klacht. Op het te behandelen lichaamsdeel wordt gel aangebracht om de schokgolven beter over te kunnen brengen. De behandeling duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.

Kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de behandeling met shockwavetherapie. Het maakt onderdeel uit van de reguliere fysiotherapiebehandeling die uit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Maak direct een online afspraak of neem contact met ons op.