Patientenportaal Afspraakformulier

Diensten & specialisaties

Cursus Zwanger & Fit

Zwanger & Fit is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw. De cursus is erop gericht de algehele conditie, de stabiliteit en de spierkracht te trainen waardoor eventuele klachten in de zwangerschap voorkomen kunnen worden. Daarbij draagt algehele fitheid bij aan een voorspoedige bevalling en versnelt dit het herstel na de bevalling. 

Behoud conditie, stabilisatie en coördinatie

Tijdens de cursus zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabilisatie en coördinatie. Tevens worden er specifieke oefeningen aangeleerd ter voorbereiding op de bevalling. Hierbij kunt u denken aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken. Tijdens de lessen zal er gebruik worden gemaakt van fitness apparatuur, materialen en muziek.

Wanneer kunt u deelnemen?

Zwangere vrouwen kunnen al vanaf de 12e week van de zwangerschap deelnemen aan de cursus. De cursus Zwanger & fit zal altijd beginnen met een individuele intake. Tijdens de intake zullen uw persoonlijke wensen en verwachtingen worden besproken.

Zwanger &  fit lessen worden gegeven door Marlous Janssen.

Deelname

De lessen worden aan kleine groepen, van maximaal 8 vrouwen, gegeven. Ze zijn 1x per week en worden doorlopend gegeven.

De lessen zijn op woensdagagavond: 19.00 - 20.00u.

Locatie: Tinie de Munnikstraat 11, Drunen

Kosten:

Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding.Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Aanmelden?

U kunt zich zowel telefonisch als via de email aanmelden voor de Zwanger & Fit en Mama & Fit cursus.

Geef daarbij uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, uitgerekende datum/ datum van de bevalling en u krijgt een bevestiging van deelname en het intakeformulier toegestuurd. Daarna wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.

T: 0416-376575