Patientenportaal Afspraakformulier

Diensten & specialisaties

Echografie bij Topfysiotherapie Drunen

Echografie is een onderzoeksvorm met ultrageluidsgolven, onder andere binnen de fysiotherapie. Via deze onderzoeksvorm kunnen inwendige structuren in het menselijk lichaam zichtbaar worden gemaakt. De fysiotherapeut gebruikt echografie naast het reguliere onderzoek, als aanvullend onderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut namelijk snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit.

De fysiotherapeut maakt gebruik van echografie bij: 

Tijdens een uitgebreid intakegesprek bekijken we of uw klachten ook daadwerkelijk met echografie in kaart kunnen worden gebracht.

Hoe werkt echografie?

Echografie werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. De fysiotherapeut gaat met de transducer en gel over het lichaamsdeel waar u klachten heeft. De transducer zendt ultrageluidsgolven uit, welke door de structuren weerkaatst worden. Op het scherm wordt het onderzochte gebied in beeld gebracht. De fysiotherapeut bespreekt direct de uitslag van het onderzoek. Samen met het functieonderzoek kan de fysiotherapeut een goed en passend behandelplan voor u samenstellen. Echografie wordt ook gebruikt als evaluatiemiddel om de voortgang van de therapie te bepalen. De fysiotherapeut kan voor- en nametingen nauwkeurig vergelijken.

Kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het maken van een echo. Het maakt onderdeel uit van de reguliere fysiotherapiebehandeling.

Maak direct een online afspraak of neem contact met ons op.              

ech netwerk brabant