Patientenportaal Afspraakformulier

Diensten & specialisaties

Flexchair Training 

Om gezond en fit te blijven op je werkplek is een goede Core Stabiliteit en optimale beweging nodig. Met de Flexchair werk je aan je core stabiliteit en zet je jouw rug op de juiste manier in beweging, zodat je aan de belangrijkste eisen voor een dynamische en duurzame werkplek voldoet. Denk aan jezelf, stel niet uit en start vandaag nog met het echte werk, jouw gezondheid. Pijnvrij en met plezier werken is weer mogelijk!

Beïnvloeding van de romp balans m.b.v. de Flexchair RBT

VelDon® ontwikkelde de innovatieve FlexChair/RBT. Met deze evidence-based RugBalans Test- en Trainingsunit beoordelen en behandelen gecertificeerde paramedici de actieve stabiliteit van de lage rug (motor control). Met een zender op de Flexchair/RBT en een ontvanger op het beeldscherm wordt het beweegvermogen van de rug middels een computerprogramma vastgelegd en wordt gewerkt aan een substantiele verhoging van het bewegingsrendement.

De beoordelingstest, uitgevoerd met de FlexChair/RBT, wordt Persoonlijke Actieve Rug-test of kortweg PAR-test genoemd. Deze PAR-test bestaat uit het maken een zestal geprotocolleerde bewegingen, zichtbaar gemaakt in een gekleurde vlakverdeling op het beeldscherm. De gevraagde bewegingen lopen in moeilijkheidsgraad op.

Kleur- en gebiedsverdeling en regelmaat van bewegen zijn bepalend voor de beoordelingsscore. Deze PAR-score zal variëren tussen 0 en 200+. Aan de hand van deze uitslag en de persoonlijke beoordeling van de therapeut wordt het oefenschema/behandelplan bepaald. De totale duur van de PAR-test bedraagt 13,5 minuten.

Met de training, uitgevoerd met de FlexChair/RBT, wordt, naar aanleiding van de PAR-test analyse, de houding en belastbaarheid van de lage rug verbeterd.

Zeer effectieve sessies

Deze sessies, uitgevoerd in het trainingscentrum, zijn zeer effectief, zeker als deze gecombineerd worden met huiswerkoefeningen thuis. 

Het transparante karakter, het snel zichtbare behandelresultaat en de eenvoud van de methodiek maken dat deze methodische aanpak naadloos aansluit bij de vraag van zorgverzekeraars de verleende zorg transparant te doen zijn in doelmatigheid en noodzakelijkheid.