Neem contact op Specialisaties

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut kijkt naar de sport die men beoefent en naar de sportblessure. Hoe deze is ontstaan en welk behandelplan hier het beste bij past. Het behandelplan is bedoeld om tot optimaal herstel of stabilisatie van de klacht te komen. Sportfysiotherapie kan ook worden ingezet voor begeleiding bij sportieve inspanningen.

Wat doet de sportfysiotherapeut

Heeft u een sportblessure? Wilt u meer weten over de opbouw van uw training? Uw sportfysiotherapeut kan u hierbij helpen.
De sportfysiotherapeut is er voor beginnende en doorgewinterde sporters en professionals. Hij geeft ook begeleiding en behandeling als u zich voorbereid op specifieke prestaties.

Vergoeding

Sportfysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

Kwaliteit

De NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg), opgericht in 1981, is de belangenorganisatie en het servicebureau voor fysiotherapeuten, werkzaam in de sportgezondheidszorg. De NVFS maakt als beroepsinhoudelijke organisatie deel uit van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Samen met de NVMT (manueel), NVOF (orofaciaal), NVBF (bedrijf en arbeid) en NFP (psychosomatiek) vormt de NVFS de Musculoskeletale Groep (MSG).Ā 

Onze sportfysiotherapeut

Binnen onze praktijk is Jan Slebus onze sportfysiotherapeut.

Diensten & specialisaties