Afspraak maken Online intake

Fit worden én Fit blijven met Topfit Aqua

Is voor jou bewegen lastig door spier- of gewrichtsklachten, neurologische beperkingen of overgewicht, dan is dit de groepsles voor jou!

We weten het allemaal, bewegen is goed voor je gezondheid. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat bewegen zelfs ervoor kan zorgen dat chronische gezondheidsklachten zoals diabetes type II helemaal kunnen verdwijnen. Bewegen is ook het beste medicijn bij overgewicht en spier- en gewrichtsklachten, maar trainen op het “droge” kan voor mensen met deze klachten te belastend zijn. Voor deze doelgroep biedt Topfysiotherapie Delta Topfit Aqua.  

iStock 9679419 MEDIUM

Comfortabel en onder deskundige begeleiding

Topfit Aqua is gebaseerd op hydrotherapie, een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. Het warme water bevordert de bloedtoevoer en maakt bewegen gemakkelijker. De opwaartse kracht die het water op het lichaam uitoefent, helpt ook mee het bewegen van gewrichten te verlichten. Zo worden oefeningen die op het land moeilijk uit te voeren zijn een stuk eenvoudiger. Het water biedt naast de opwaartse kracht ook weerstand waardoor de spieren op kracht getraind worden zonder dat het lichaam wordt overbelast. Bij hydrotherapie werk je onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut aan je persoonlijke doelen op jouw eigen niveau.

Voor wie is Topfit Aqua geschikt?

Wij raden Topfit Aqua aan voor mensen die:
• Gewrichtsklachten hebben, zoals artrose, reuma en botontkalking;
• Pijnlijke spieren hebben, chronische pijn of fybromyalgie;
• Moeite hebben met bewegen door overgewicht;
• Snel willen starten met hun revalidatie na operatie;
• Fitter willen worden in voorbereiding op een orthopedische ingreep;
• Te maken hebben met niet aangeboren neurologische aandoeningen zoals CVA (herseninfarct), MS of Parkinson.

Kosten

Als je een fysiotherapie indicatie hebt, wordt hydrotherapie vergoed door je zorgverzekering. Is er geen vergoeding door je zorgverzekering dan dien je bij de balie van de Sportboulevard een toegangsbewijs voor de training aan te schaffen. De kosten zijn 7,50 euro per training, je kunt ook kiezen om een 12-badenkaart aan te schaffen voor 75,00 euro..

Locatie en tijden

Topfysiotherapie Delta, Sportboulevard Dordrecht. Iedere vrijdag van 11 uur tot 12 uur.

Wil je weten wat hydrotherapie voor jou kan betekenen? Neem contact op met ons team, we helpen je graag.