Afspraak maken Online afspraak maken

Oefentherapie bij heup en knie artrose vanaf 2018 in basisverzekering

Oefentherapbij gewrichtsklachten
01/12/2017

Ook in 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwijnen geen fysiotherapiebehandelingen uit het pakket, wel komt er één bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Oefentherapie bij artrose van knie en heup is bewezen effectief. Daarom adviseerde het Zorginstituut eerder al om deze behandeling in het basispakket op te nemen. De vergoeding geldt voor maximaal twaalf behandelingen per periode van twaalf maanden. In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken gemiddeld voldoende is om een patiënt de oefentherapie aan te leren. Hier vind je alle vergoedingen voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering in 2018.

De vele voordelen van bewegen bij reumatische aandoeningen

Bewegen en reuma lijken op het eerste gezicht geen beste vrienden. Logisch ook wel, als je lichaam pijnlijk en stijf aanvoelt, ga je beweging het liefst uit de weg. Maar bewegen is juist heel belangrijk bij reumatische aandoeningen. Onze fysiotherapeut Jeannette Hoftijzer heeft vele patiënten begeleid in de afgelopen jaren. Zij schreef recent een uitgebreid artikel over de vele voordelen van bewegen bij reumatische aandoeningen.

Comfortabel en onder deskundige begeleiding

Bewegen is ook het beste medicijn bij gewrichtsklachten, maar trainen op het “droge” kan voor mensen te belastend zijn. Daarom biedt Topfysiotherapie Delta hydrotherapie. Hydrotherapie een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. Het warme water bevordert de bloedtoevoer en maakt bewegen gemakkelijker. De opwaartse kracht die het water op het lichaam uitoefent, helpt ook mee het bewegen van gewrichten te verlichten. Zo worden oefeningen die op het land moeilijk uit te voeren zijn een stuk eenvoudiger. Het water biedt naast de opwaartse kracht ook weerstand waardoor de spieren op kracht getraind worden zonder dat het lichaam wordt overbelast. Bij hydrotherapie werk je onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut aan je persoonlijke doelen op jouw eigen niveau. Klik hier voor meer informatie.

 


Terug naar het overzicht