Afspraak maken Online afspraak maken

Valpreventie

valpreventie
Geschreven door Charlotte Kloek op 11/01/2021

Valpreventie

Valongelukken zijn de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen. Elke 5 minuten wordt een 65-plusser aangemeld bij de Spoedeisende Hulp vanwege een val. Deze aantallen zullen de komende jaren alleen maar toenemen als resultaat van de vergrijzing. De gevolgen van een val kunnen groot zijn. Een val waarbij letsel optreedt kan onverwachts heel veel invloed hebben op de zelfredzaamheid, het thuis kunnen blijven wonen en de kwaliteit van leven. Gerichte valpreventie kan heel goed helpen om deze problematiek een halt toe te roepen.

Met behulp van valpreventie-oefeningen is het mogelijk er zelf zoveel mogelijk aan te doen om een val te voorkomen. Als de spieren en het evenwichtsgevoel blijvend geoefend worden zal het beter lukken een val te voorkomen. Wanneer je toch komt te vallen zul je beter in staat zijn jezelf op te vangen en daarna zelfstandig weer op te staan.

Binnen onze praktijk is Charlotte Kloek de aangewezen fysiotherapeut om u te begeleiden. We maken samen met u een oefenprogramma voor thuis. Ook oefenen we samen in de praktijk.

Als je meer wilt weten over valpreventie, of een programma op maat wilt, neem dan gerust contact op met onze praktijk Topfysiotherapie Delta (076-8200255). Wij staan voor je klaar!


Terug naar het overzicht