Afspraak maken Online intake

Handtherapie succesvol bij behandeling tenniselleboog

Handtherapie
Geschreven door Elke Leyman op 29/12/2017

Heb je alles al geprobeerd om te herstellen van een tenniselleboog maar zonder blijvend resultaat? Lees dan de ervaring van onze handtherapeut Elke die met handtherapie al veel patiënten succesvol heeft geholpen bij terugkerende klachten aan de elleboog.

Reguliere behandeling tenniselleboog

Een tenniselleboog of ontsteking van een pees rond de elleboog is bij de meeste mensen wel bekend. De behandeling kan uit vele aspecten bestaan zoals: lokaal behandelen van de pezen door injecties, immobiliseren van de elleboog, operatieve, shockwave, manuele therapie, Dry Needling en oefentherapie.

Handtherapie

Vanuit de handtherapie wordt een tenniselleboog vanuit een ander perspectief behandeld. De spieren die betrokken zijn bij bewegingen van de elleboog oefenen namelijk hun belangrijkste functie uit ter hoogte van de pols. Dit terwijl de pijnklachten zich ter hoogte van de elleboog manifesteren. Vanuit de handtherapie wordt er naast de genoemde reguliere behandelmethoden ook aandacht geschonken aan dit aspect van de klachten. De bewegingsvrijheid van de handwortel en de polsgewrichten worden onderzocht en behandeld. Daarnaast wordt de functie van de pols onder de loep genomen en gecorrigeerd. Concreet betekent dit dat er aandacht wordt geschonken aan het belasten van de pols in zijn meest correcte stand (de neutrale positie van de pols). De neutrale positie van de pols geeft de minste overbelasting en deze uitgangshouding vormt de basis voor de oefeningen en de manier van bewegen tijdens het trainen van de belastbaarheid en de kracht rond de pols en de elleboog.

Oefentherapie bij een tenniselleboog

Bij handtherapie wordt veel gebruikt gemaakt van het trainen van de belastbaarheid. Oefentherapie bij tenniselleboog is gericht op:

Polsbrace in plaats van elleboogbrace

Waar de meeste mensen met deze klachten bekend zijn met het gebruik van een ondersteunende elleboogbrace wordt er binnen de handtherapie vaker gebruikt gemaakt van een ondersteunende polsbrace. Dit met als doel om de neutrale stand van de pols en het correct belasten van deze gewrichten te faciliteren.

“De inzichten en behandelmogelijkheden verkregen tijdens de opleiding handtherapie hebben voor mezelf als manueel therapeut hun meerwaarde al bewezen bij de behandeling van tennisellebogen. Het succes van handtherapie bij een tenniselleboog in de praktijk is keer op keer een bevestiging hiervan.” Elke Leyman Fysiotherapeut | Manueel Therapeut | Handtherapeut

Wil je weten wat handtherapie kan betekenen voor jou klachten? Neem contact op met ons team en ontvang persoonlijk advies.

 


Terug naar het overzicht