Afspraak maken Neem contact op

 

Epte® therapie

 

EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie. Het is een behandelmethode voor langdurige pijnklachten aan pezen (en spieren). Voor chronische peesklachten zoals hielspoor, tenniselleboog of peesirritatie op andere plaatsen, kan EPTE een oplossing bieden.

 

Wat doet zo’n EPTE® behandeling nu precies?

EPTE behoort tot de nieuwe groep minimaal invasieve echografische procedures. De therapie bestaat uit 4 tot 6 behandelsessies waarbij een dunne naald (bekend van acupunctuur- of dry needling) onder echogeleiding naar het aangedane gebied in de pees wordt gebracht. Door middel van het EPTE apparaat wordt een lage intensiteit galvanische stroom toegediend. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die leiden tot weefselherstel. De techniek stimuleert de eerste fase regeneratie, die bij chronische tendinopathieën onvoldoende  is. 

De gehele procedure duurt minder dan 10 minuten en is licht gevoelig. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE nodig. Met een frequentie van 1 maal per week. De EPTE behandeling wordt aangevuld met een speciaal oefentherapie schema.

Om de behandeling zo effectief en succesvol mogelijk te maken, wordt verwacht dat het oefenprogramma daadwerkelijk wordt doorlopen met de daarbij horende intensiteit en dat de dagelijkse belasting op de pees wordt gereduceerd.

Na een periode van ongeveer 3 maanden kan de pees dan in de meeste gevallen de normale belasting in je dagelijks leven weer goed aan en doet ook geen pijn meer. Ook sporthervatting behoort dan weer tot de mogelijkheden. 

Samengevat: Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken. Ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd. Door de speciale oefenmethodiek helpen we de pees ook weer sterk en zogenoemd “trekvast:” te worden. 

 

EPTE behandelgebieden: 

 

Therapeut

De therapeut die Epte behandelingen toepast is Sabine van der Schriek.

Voor meer informatie kunt u kijken op EpteNederland.nl.

 

 

 

 

Diensten & specialisaties