Afspraak maken Neem contact op

 

Shockwave

Als een van de weinige fysiotherapeuten in de regio hanteren wij Shockwave therapie (ESWT) als behandelmogelijkheid bij chronische peesklachten.

Wat doet shockwave therapie

Shockwave therapie is een moderne en erg doeltreffende behandelmethode die het genezingsproces versnelt door het activeren van de zelfhelende eigenschappen van het lichaam. Met geluidsimpulsen -golven- kunnen we het lichaam stimuleren en de bloedcirculatie verbeteren. Met andere woorden, Shockwave therapie heeft alles te maken met het activeren en stimuleren van het eigen herstelvermogen van het lichaam. Het is een goede aanvulling op de algemeen bekende fysio- en manueeltherapeutische behandeling.

Indicaties voor Shockwave therapie

De beste effecten worden bereikt bij hardnekkige aandoeningen van pezen en spier-pees aandoening. Al dan niet vergezeld met kalkdepots. Er kan gedacht worden aan:

In een intakegesprek wordt beoordeeld of uw klachten geschikt zijn voor een shockwave behandeling. Gemiddeld worden er 5-6 behandeling uitgevoerd, met een tussentijd van een week. Deze hersteltijd is nodig om het behandelgebied te laten helen. De shockwave behandeling kan als gevoelig of pijnlijk ervaren worden en duurt vaak maar enkele minuten. 

Vergoeding

Voor Shockwave therapie is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

Kwaliteit

Alle fysiotherapeuten zijn CKR-geregistreerd. In het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen. Onder andere het halen van studiepunten d.m.v. opleidingen en cursussen is een belangrijke kwaliteitseis.

Onze shockwave therapeuten

Binnen onze praktijk zijn Sanne Govers, Jan Berkelmans en Irene Colard de therapeuten die shockwave gebruiken.

 

 

 

Diensten & specialisaties