Afspraak maken Neem contact op

 

Neurorevalidatie

Een neurologische aandoening kan een grote impact op het dagelijks leven hebben. Klachten zijn gewoonlijk niet eenzijdig, maar bevatten meerdere aspecten van het handelen en vaardigheden. Als specialist in bewegen richt de fysiotherapeut zich voornamelijk op de handelingsvaardigheden, en speelt een rol binnen een groter aantal disciplines om de zelfstandigheid zo veel mogelijk te hervatten. De patiënt staat hierbij centraal.

Wat doet de neurorevalidatie therapeut

De fysiotherapeut behandelt verschillende neurologische aandoeningen, waaronder Parkinson, M.S., een beroerte en dystrofie. Het doel van fysiotherapie is bij elke diagnose anders, maar richt zich hoofdzakelijk op het terug krijgen of behouden van de zelfstandigheid. Het is belangrijk dat men de verergering van klachten vóór is, zodat de zelfstandigheid langer behouden kan worden. In overleg met de patiënt en eventueel zijn/haar naaste wordt overlegd wat voor de patiënt belangrijk is en welke behandeling hier het best bij past. Met behulp van verschillende testen wordt zo zorgvuldig mogelijk de functies en capaciteiten vastgelegd en wordt het geschikte behandelplan besproken met het oog op de patiënt. Looptraining, coördinatietraining, stabiliteitstraining, krachttraining en technieken voor het behouden van beweeglijkheid behoren tot de mogelijkheden van de fysiotherapeutische behandeling. 

Overleg van de fysiotherapeut met naasten, behandelend arts en overige behandelende disciplines speelt een belangrijke rol om als team een zo goed mogelijk behandelplan te verkrijgen.

Kwaliteit

Bij Topfysiotherapie Kaatsheuvel staat kwaliteit hoog in het vaandel. We gebruiken de meest erkende methoden, best onderzochte behandeltechnieken en de nieuwste meetinstrumenten.

Vergoeding

Veel neurologische aandoeningen zijn opgenomen in de lijst voor chronische indicaties. Dit betekent dat fysiotherapie vergoed wordt vanuit de basisverzekering na 20 behandelingen. Voor de eerste 20 behandelingen kan de aanvullende verzekering worden gebruikt, hoeveel dit is hangt af van de door u afgesloten verzekering. Voor vragen hierover kunt u altijd bij ons terecht of informeren bij uw zorgverzekeraar.

Onze neurorevalidatie therapeut

Onze neurorevalidatie therapeuten zijn Daan van Weegberg en Karli Louws.

 

 

Diensten & specialisaties