Afspraak maken Neem contact op

 

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben de bekkenbodemspieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten.

Klachten in het gebied van bekken, buik en bekkenbodem komen voor bij vrouwen, mannen en kinderen.

Wat doet de bekkentherapeut

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw klachten worden vanuit diverse invalshoeken bekeken, het bekken is namelijk niet los te zien van de rest van uw lichaam.

Er zal onder andere gekeken worden of er tijdens het bewegen problemen zijn, hoe het plassen en ontlasten verlopen en of er problemen zijn met seksualiteit. Om de klacht in kaart te brengen kan een inwendig onderzoek worden uitgevoerd.

Er wordt samen met u een behandelplan opgesteld naar aanleiding van de bevindingen. Dit behandelplan zal de bekkenfysiotherapeut met u bespreken. Er zal regelmatig een evaluatie van de voortgang plaatsvinden. Hoe lang u bij de bekkenfysiotherapeut onder behandeling bent, is afhankelijk van uw problematiek.

U krijgt niet alleen gerichte oefeningen voor de spieren van de bekkenbodem, bekken en lage rug, maar ook praktische adviezen en uitleg over bijvoorbeeld ademhaling en toiletgedrag.

Vergoeding

De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling over het algemeen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering.

De behandeling van urineverlies wordt vergoed uit de basisverzekering, bij sommige zorgverzekeraars is daarvoor een verwijzing van een arts of specialist naar de bekkenfysiotherapeut nodig. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico.

Kwaliteit

Geregistreerd bekkenfysiotherapeut word je niet zomaar. De geregistreerde bekkenfysiotherapeut heeft na de studie fysiotherapie een 3-jarige opleiding gevolgd. De bekkenfysiotherapeut staat geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Onze bekkentherapeut

De bekkentherapeut binnen onze praktijk is Jiska Valenteyn-Hidden.

 

 

 

 

 

Diensten & specialisaties