Afspraak maken Neem contact op

 

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het is een specifieke methode van onderzoeken en behandelen die geschikt is bij pijn en houdings- en bewegingsklachten die voortkomen uit de wervelkolom. Vaak gaat het om duidelijke pijnklachten in de rug, nek, schouder of heup. Soms gaat het om vage pijn of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd. Ook hoofdpijn, duizeligheid, slikklachten, pijn op de borst of tussen de ribben kunnen het gevolg zijn van een blokkering in de beweging. Dan is het goed als u een manueel therapeut raadpleegt.

Wat doet de manueel therapeut

De behandeling bestaat uit mobilisatie- en / of manipulatietechnieken van het gewricht. Het effect van manuele therapie is vaak direct merkbaar voor de patiënt. Voor het verbeteren van gewrichtsfunctie maakt de manueel therapeut gebruik van specifieke bewegingen. Een behandeling is over het algemeen niet pijnlijk.

Vergoeding

Manuele therapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

Kwaliteit

De manueel therapeuten zijn georganiseerd in de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). De specialistenvereniging NVMT is een wetenschappelijke vereniging, die is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en behoort tot de reguliere zorg

Onze manueel therapeuten

Onze manueel therapeuten binnen onze praktijk zijn Sabine van der Schriek, Linda Lutgerink en Roel Bijsterbosch.

Diensten & specialisaties