Aanmelden Patiëntenportaal

Nieuwe Mindfulnesstraining!

mindfulness november
16/10/2020

Even rust in deze gekke tijd….daar hebben we allemaal wel behoefte aan.

Daarom start er op maandag 9 november weer een Mindfulnesstraining

Dit is een 8-wekelijkse bijeenkomst op de maandagavond van 14.30-16.30 uur. Uiteraard volledig corona proof. We kunnen maximaal 8 plekken reserveren, dus ben er snel bij!

Na deze cursus heb je meer rust, tijd voor jezelf en geniet je meer van wat er écht toe doet, zoals je gezin en verbinding met je naasten.

Wat is mindfulness?

De wereld wordt steeds hectischer en stressvoller. We bellen onder het autorijden, helpen de kinderen met hun huiswerk tijdens het koken en kijken televisie terwijl we sporten. Het wordt steeds lastiger om de balans te vinden tussen je werk met drukke agenda's, rust en ontspanning. Zeker nu we met z'n allen thuiswerken waardoor  de grens tussen werk en privé meer dan ooit vervaagt. Iets doen zonder aandacht veroorzaakt gepieker en spanning. In plaats van ons gevoel te volgen, laten we ons leiden door wat moet. Mindfulness helpt je om dat patroon te doorbreken. Met heel eenvoudige praktische oefeningen.

Centraal in mindfulness staat aandacht. Aandacht voor jezelf, voor het moment, voor anderen, voor je lichaam, voor je gedachten, voor je ademhaling, kortom aandacht. Gewoon heel simpel aandacht hebben voor het nu, voor het moment. Door die aandacht te hebben en deze te richten ga je meer zien en merken van wat er gebeurt met jezelf en met jou in de omgeving. Je tilt jezelf even iets op uit de situatie, waardoor je meer zich krijgt op wat er gebeurt, en wat er nu werkelijk aan de hand is. Dat inzicht geeft invloed. Je kunt door je aandacht te hebben iets aan de situatie veranderen als je dat zou willen. Je krijgt zelfkennis over hoe je gewend bent te reageren op iets en hoe je gewend bent te denken in een situatie. In de praktijk blijkt dit niet gemakkelijk. We zijn vaak met ons lichaam op de ene plaats en met ons hoofd ergens anders. Het unieke van elke ervaring gaat hierdoor vaak aan ons voorbij.

Voor wie is mindfulness?

Mindfulness is bedoeld voor wie:

Wat leert mindfulness mij?

Stress en pijn
Stress en pijn gaan vaak gepaard met veel weerstand en frustratie, die op hun beurt zorgen voor een verergering van de klachten. Mindfulness leert om op een bewustere manier met stress en pijn om te gaan. Enerzijds leer je ruimte te geven aan vervelende gevoelens. Aan de andere kant oefen je om je aandacht meer in het moment te brengen, waardoor je makkelijker kunt loslaten.

"Mindfulness leert om op een bewuste manier met klachten om te gaan"

Vriendelijkheid
Vriendelijk of mild omgaan met onszelf en anderen is helaas niet vanzelfsprekend. We kunnen vaak erg kritisch zijn, ook voor onszelf. Mindfulness leert om onszelf en de wereld op een vriendelijke manier tegemoet te komen.

Resultaat
Onze professionals hebben al vele mensen weten te helpen met deze cursus, die al jaren succesvol wordt gegeven bij De Basis. Na deze cursus heb je meer rust, tijd voor jezelf en geniet je meer van de belangrijke dingen in het leven.

De Mindfulnesstrainingshutterstock 552383200 2

Informatie
De Mindfulnesstraining start op maandag 9 november van 14.30 – 16.30 uur en wordt gegeven door onze haptotherapeute Sonja Baetsen.

Kosten & vergoeding
De kosten zijn € 360 inclusief CD's en werkboek. De kosten van deze cursus worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van je aanvullende verzekering.

Mindfulness wat voor jou?
Inschrijven kan via: info@debasisweert.nl of neem voor meer informatie contact met ons op.

Deze cursus vindt plaats in het pand van Topfysiotherapie en Haptotherapie De Basis, Noordkade 2 in Weert.

 


Terug naar het overzicht