Aanmelden Patiëntenportaal

Wat is Kinesio tape?

De tape is gemaakt van dicht op elkaar geweven elastische katoen. De kwaliteit van deze katoen is hoogwaardig wat het draagcomfort bevordert en daardoor beter bestand tegen vervorming. 
Kinesio Tape heeft een betere kwaliteit lijm laag, die beter blijft plakken, vriendelijker is voor de huid en beter bestand is tegen water en zweten.
Het is belangrijk dat de tape op de juiste manier wordt aangebracht, alleen dan heeft het een positieve werking:
- Vermindering van de pijn en zwelling
- Verbetering van de mobiliteit (ROM)
- Verbetering/ondersteuning van de houding en functie
- Verbetering van de bloed en lymfecirculatie

Hoe werkt Kinesio tape?

De tape zorgt voor een vorm van drukvermindering tussen de huid en het onderliggende weefsel. De elastische eigenschappen van de Kinesio Tape veroorzaken een verticale lift van de huid vanaf het onderliggende weefsel. Deze decompressie bevordert een verbeterde bloed- en lymfestroom in en uit het getapete gebied. Dit zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen wat de genezing bevordert.

De Kinesio Tape rekt alleen in de lengte en kan gemiddeld 40-60% uitrekken, deze eigenschappen van de tape komen overeen met de eigenschappen van de huid. Dit helpt het ‘stabilisatiesysteem’ van het lichaam door toevoeging van extra stabiliteit, rek en bewustwording. De tape is geen vervanger voor fysiotherapie of revalidatie, maar kan worden ingezet als ondersteuning van deze behandelingen.

Diensten & specialisaties