Afspraak maken Online afspraak maken

Sportfysiotherapie

Ben je geblesseerd geraakt of heb je last van overbelastingsklachten? Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in sportrevalidatie en blessurepreventie bij amateur- en topsporters. Met de laatste kennis op gebied van sportfysiotherapie helpen we je snel en verantwoord weer op de been, of het nu gaat om peesproblemen en spierscheuren, of blessures aan enkel, knie, heup of schouder.

Effectieve behandeling van jouw sportblessure

Bij ons werk je ook aan de oorzaak van je klacht en niet louter aan de symptomen. Naast pijnreductie, bieden we je daarom advies op maat over verantwoorde sportbeoefening en het verhogen van je trainingsbelasting. We werken heel gericht aan het verbeteren van de zwakke schakels in je lichaam. Wanneer je klachtenvrij bent, beginnen we met sportspecifieke oefentherapie en werken we toe naar duurzame sporthervatting.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Afhankelijk van jouw specifieke situatie, kiest de sportfysiotherapeut uit verschillende behandelmogelijkheden. Bijvoorbeeld mobiliserende technieken, hydrotherapie of Medical Taping, of meer uitgebreide oefenprogramma’s met ondersteunende behandelapparatuur. Voor een voorspoedig en duurzaam herstel, werken we nauw samen met sportartsen, chirurgen, trainers en coaches. Je kunt dus altijd vertrouwen op een brede expertise.

Duurzaam resultaat

Wanneer je het sportfysiotherapietraject hebt afgerond, ben je klaar om te gaan sporten. Voor het beste resultaat adviseren en begeleiden we jou ook buiten ons centrum. Waarom? De ervaring leert dat er vaak problemen ontstaan als er te snel wordt opgebouwd. Onze sportfysiotherapeuten informeren desgewenst jouw trainer over je blessure en geven advies over jouw belastbaarheid. Ze begeleiden je ook bij de eerste trainingen, zodat ze goed kunnen observeren of de revalidatie naadloos overgaat in de training. Op deze manier werk je optimaal aan een duurzaam herstel.

Blessurepreventie is noodzaak

Wie geblesseerd is geraakt, loopt een vier keer zo grote kans op nieuwe blessures. Blessurepreventie is dus een absolute noodzaak. Maar een grotere belastbaarheid bereik je niet door alleen standaardoefeningen of krachttraining te doen. Onze partner Top Performance Delta beidt een bewezen succesvol preventieprogramma, dat specifiek is afgestemd op jouw lichaam. Dit programma – PPT Sport – bestaat uit gedetailleerde testen en intelligente oefenvormen. Zo krijg je inzicht in hoe je beweegt, waarom je geblesseerd raakt en hoe je moet trainen om in de toekomst blessurevrij te blijven.

Ervaren team van sportfysiotherapeuten

Onze sportfysiotherapeuten zijn master in de sportfysiotherapie en hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van (top)sporters in binnen en buitenland. Ze hebben zich extra verdiept in wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten, hoe sportblessures kunnen ontstaan en welke fysieke voorwaarden er nodig zijn om jouw sportdoel te kunnen halen. Stuk voor stuk zijn het fanatieke sporters die op hoog niveau wedstrijdsport hebben gedaan. Ze voelen dus haarfijn aan waarom sport zo belangrijk voor je is.

Maak direct en eenvoudig een afspraak bij één van onze sportfysiotherapeuten

Diensten & specialisaties