Afspraak maken Online afspraak maken

Manuele therapie

Manuele therapie is een methode om -door onderzoek- de kwaliteit en functie van gewrichten te beoordelen en behandelen. Hierbij wordt ook onderzocht of er factoren zijn die een positieve of negatieve invloed hebben op uw klacht. Hierbij kunt u denken aan de algemeen lichamelijke toestand, stress, werk, hobby.

Mobiliseren

Heeft u een klacht of pijn aan bepaalde gewrichten, dan kan de manueel therapeut u helpen. Hij heeft zich gespecialiseerd in technieken voor het herstellen of verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten. Meestal is zacht duwen, trekken of draaien van een lichaamsdeel voldoende; dit zijn de zogenaamde mobilisaties. Soms vult de manueel therapeut deze technieken aan met een impuls; ook wel manipulatie genoemd (het kraken). Bij deze laatste techniek hoort men soms een knappend of krakend geluid, maar dit is over het algemeen niet pijnlijk.

Effectief bij vele klachten

Klachten die bewezen effectief kunnen worden behandeld met manuele therapie zijn onder andere: hoofdpijn, nekpijn, artrose -met name van de heup, whiplash, (lage)rugklachten, bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Maak direct en eenvoudig een afspraak met onze specialist

Diensten & specialisaties