Afspraak maken Online afspraak maken

Echografie

Uniek binnen de praktijk Topfysiotherapie® Delta is de mogelijkheid om echografisch onderzoek van het zogenoemde 'bewegingsapparaat' uit te voeren. Met 'bewegingsapparaat' bedoelen we: de bewegende functies van het lichaam. Echografie kan worden gebruikt om de kwaliteit van spieren, pezen, kapsel, banden en soms ook zenuwen en bloedvaten in armen en benen in beeld te brengen en te beoordelen.

Hoe gaat het in zijn werk

Een behandelkop zorgt dat geluidsgolven in het lichaam worden gestuurd en weer opgevangen. Een computer zet de geluidsgolven om in beeld. U kunt het vergelijken met een echoscopie bij een ongeboren kind. Het is ook mogelijk het behandelverloop en de vooruitgang te evalueren.

Niet belastend

Het onderzoek is niet belastend, u voelt er nagenoeg niets van en duurt 10-20 minuten. Ook tijdens bewegingen is het mogelijk onderzoek te doen. U kunt tijdens het onderzoek gewoon meekijken.

Gegevens opslaan

Wij zijn in het bezit van een volledig digitaal echografiesysteem. Dit maakt het mogelijk uw statische en dynamische opnames op te slaan. Ook is het mogelijk een afdruk op papier te verzorgen.

Kosten

De kosten van echografisch onderzoek worden vergoed binnen het fysiotherapeutisch consult. U hoeft dus niets extra te betalen.

Maak direct en eenvoudig een afspraak.

Diensten & specialisaties