Bel me terug Virtual Tour

Update 1 April 16.00

Na de verlenging van de maatregelen van het kabinet van gisteren avond moeten wij u melden dat de situatie zoals beschreven in de updates van 24 en 26 maart minimaal tot 28 april van kracht zal blijven. Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze onzekere tijden.

Voor advies en begeleiding op afstand blijven wij uiteraard bereikbaar dus schroom niet ons te benaderen als u vragen heeft over uw klachten. Wij kunnen u ook van dienst zijn middels gerichte oefen filmpjes wat middels van een tele-consult door een van onze therapeuten kan worden toegelicht.

Update 26 maart 14.00:

Wegens de situatie met het corona virus hebben we onze telefonische bereikbaarheid aangepast. We zijn vanaf heden dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 12.00. Na 12.00 kunt u ons antwoordapparaat inspreken of mailen na info@topfysiotherapiebavel.nl. Excuus voor het eventuele ongemak.

Update 24 maart 20.0t.

Naar aanleiding van de extra maatregelen van gisterenavond is onze praktijk is vanaf vandaag op een andere wijze geopend. Op enkele uitzonderingen na begeleiden we alleen nog op afstand via telefonische en video consulten. Ons zorgzame team staat graag voor u klaar om u op afstand op de been te houden! Dit doen we door middel van op maat begeleiding d.m.v. digitale oefenschema’s, evaluaties en advies door uw vertrouwde therapeut! 

Deze zorg die wij op afstand leveren wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering of uit de basis verzekering indien u in uw chronische zorgperiode zit. 

Voor de planning en vragen zijn wij op aangepaste tijden bereikbaar op het bekende telefoonnummer 0161-431998 tussen 8.00 en 12.00. Via de mail kunt u ons 7 dagen in de week bereiken op: info@topfysiotherapiebavel.nl

Update 20 maart 17.00:

In het kader van de recente ontwikkelingen rondom het Corona virus zijn wij genoodzaakt om op een andere manier onze behandelingen in te regelen. Wij moeten professionele afwegingen maken om toch onze doelmatige en verantwoorde zorg te kunnen leveren zonder gevaar voor u en onszelf.

We moeten de behandeling uitstellen – en u mag de afspraak dan zonder consequenties afbellen – indien u één of meer van onderstaande verschijnselen vertoont:

 1. (neus)verkoudheid
 2. Hoesten, kuchen of niezen
 3. Loopneus
 4. Keelpijn
 5. Verhoging (= tot 38 graden koorts) of koorts
 6. Kortademigheid
 7. Hoofdpijn
 8. Je ziek voelen
 9. diarree
 10. Er is iemand met koorts binnen het gezin

In geval u vanwege bovenstaande niet naar de praktijk kunt komen, maar toch een therapeut wilt spreken, dan kunt u gebruik maken van ons tele-consult. Voor alle nieuwe patiënten zullen vanaf heden starten met teleconsulting om zo te bepalen hoe we de zorg zo efficiënt mogelijk en zo "corona-proof" mogelijk kunnen inrichten.

Meer info hierover vind u hier

Update 15 maart 20.00:

Beste cliënten, ouders, 

Topfysiotherapie Bavel blijft vooralsnog open op onze locatie in het gezondheidscentrum de Tolakker in Bavel. Onze praktijken in de ijpelaar (Berda) en Anytime (Bavel) zijn vanaf morgen tot 6 april gesloten. 

De geplande behandelingen van deze locaties kunnen desgewenst doorgang vinden op de Tolakker in Bavel. 

We houden uiteraard de adviezen van het RIVM goed in de gaten. Voor nu betekent dit dat we geen handen schudden en tussen de behandelingen door tijd nemen om extra schoon te maken om de kans op eventueel besmetting te minimaliseren. 

Wanneer U of uw kind verkoudheidsklachten of koorts heeft vragen we jullie om uw kind of uzelf af te melden via ons telefoon nummer 0161-431998 of via info@topfysiotherapiebavel.nl

In Verband met Het Covid-19-virus (coronavirus) delen wij onderstaande informatie met u:

De praktijk is gewoon geopend. Voor kwetsbare mensen worden er tot 1 april geen afspraken meer ingepland.

Verder adviseren wij iedere om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Onderstaand kunt u meer informatie vinden:

Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar. Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten. Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen. Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten. Bij bijna alle sterfgevallen betreft het oudere of al zieke mensen.

Hoe herken je besmetting?

Er is een risico op besmetting als iemand voldoet aan de volgende criteria:

 1. In een risicogebied is geweest óf bij iemand die het coronavirus heeft.
 2. Koorts (38 graden of hoger) heeft.
 3. Moeilijk hoest of ademt.

Tot de risicogebieden worden momenteel (d.d. 11 maart 2020) gerekend: China (inclusief: Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea, Iran en de Noord-Italiaanse provincies Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Hoe zieker iemand is, hoe meer het virus zich verspreidt. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmetting. Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.

Voor iedereen geldt: Volg de informatie en de richtlijnen van het RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen (moeten) worden genomen. De informatie verandert dagelijks, dus houd de berichtgeving goed in de gaten. 

Nederlandse infectieziekteartsen worden door het RIVM geïnformeerd over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen rond het coronavirus. Verder testen laboratoria in heel Nederland patiënten waarbij het vermoeden bestaat dat zij het virus kunnen hebben. Deze test kan alleen door een GGD of ziekenhuis worden aangevraagd. Alle GGD’s en ziekenhuizen zijn op de hoogte van de protocollen hoe je met een patiënt moet omgaan en welke maatregelen genomen moeten worden.

Heb je een vraag?
Voor algemene vragen over het coronavirus kun je terecht bij het publieksinformatie-nummer: 0800 1351

Vanuit het buitenland bel je +312 0205 1351.

Kijk hier voor uitgebreide informatie op de site van het RIVM.