Bel me terug Virtual Tour

Update 16 Februari:

Minister Ernst Kuipers heeft in de persconferentie van gisteren avond bekend gemaakt dat vrijwel alle coronaregels volgende week vrijdag overboord kunnen. Nu de omikronpiek voorbij is kunnen we weer bijna terug naar het ‘oude normaal’. Dit zijn de belangrijkste versoepelingen op een rij:

Vanaf vrijdag 18 februari hoeven besmette personen nog maar vijf dagen (in plaats van zeven) in isolatie. Je mag eruit als je minstens 24 uur klachtenvrij bent. Vanaf 25 februari vervalt ook de anderhalve meter regel, de mondkapjesplicht en de 3G-coronapas (gevaccineerd, getest of genezen).

Uit oogpunt van veilig en verantwoord werken blijven wij binnen de praktijk voorlopig werken met  persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit geldt zowel voor fysiotherapeuten als voor patiënten.

Onze vraag is dus om zelf nog steeds een mondkapje, een badlaken en een handdoek mee te nemen wanneer u een afspraak heeft op de praktijk. Mocht u uw mondmasker onverhoopt zijn vergeten kunt u bij de balie of aan uw therapeut vragen om een mondmasker. Wij zullen deze kosteloos verstrekken.

De basisadviezen, zoals zorg voor voldoende frisse lucht, doe een test bij klachten en was vaak je handen, blijven ook gelden.

Update 3 November:

Gezien de huidige situatie wordt het dragen van een mondmasker weer gemeengoed binnen de verschillende locaties van onze praktijk en het gezondheidscentrum de Tolakker. Wij verzoeken u daarom dan ook om weer een mondmasker mee te nemen en deze te dragen wanneer het gebouw binnenkomt, in de wachtkamer en tijdens de behandelingen. 

Natuurlijk blijft het ook onverminderd belangrijk om uzelf voor elke behandeling te screenen op covid gerelateerde klachten.

Het is daarom van belang dat u alle onderstaande vragen met nee kunt beantwoorden voordat u naar uw afspraak komt:

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 10 dagen corona vastgesteld?

Daarnaast blijft het verzoek aan iedereen om minimaal één groot badlaken en één kleine handdoek mee te nemen in verband met de hygiëne. 

Hartelijk dank weer voor de medewerking!

Update 27 September:

I.v.m. de nieuwe versoepelingen bent u als klant van Topfysiotherapie Bavel niet meer verplicht om een mondkapje mee te nemen. Tijdens de behandeling zal de therapeut samen met u bespreken en of het nog gewenst is om beschermingsmiddelen te gebruiken. We vragen u wel om i.v.m. de hygiene nog steeds een badlaken en een handdoek mee te nemen naar de afspraak en daarnaast uiteraard uw eigen gezondheid goed in de gaten te houden.

Graag u speciale aandacht voor de corona maatregelen voor kinderen t/m groep 8. Deze hebben namelijk we andere regels. U kunt deze in zijn volledigheid nalezen via deze link.

Update 8 Juli:

1.5 meter tolakker

Gezien de extreme stijgingen in het aantal besmettingen in onze regio hebben besloten dat we vanaf morgenvroeg op vrijdag 9 juli tijdens onze behandelingen weer met medische mondmaskers te gaan werken. We willen hierbij ook onze patiënten vragen bij de behandelingen die binnen de 1,5 meter plaatsvinden weer een mondmasker te dragen.

Vergeet ook alstublieft niet om een badlaken en en handdoek mee te nemen naar uw afspraak.

Wederom weer bedankt voor uw medewerking!

Update 24 juni:

Vanaf zaterdag 26 juni vervalt ook binnen de fysiotherapie de verplichting van het dragen van een mondmasker. Dit geldt zowel voor de therapeut als voor de patiënt/cliënt. Uiteraard staat het eenieder vrij om wel een mondmasker te dragen. Wanneer u als patiënt redenen heeft waarom u graag zou zien dat de therapeut een mondmasker draagt gedurende de behandeling nodigen we u hierbij van harte uit dit bespreekbaar te maken voorafgaand aan het consult. Wij zullen ons hier desgewenst op aan passen.

Wat onverminderd belangrijk blijft is het screenen voor elke behandeling op covid gerelateerde klachten.

Het is daarom van groot belang dat u alle onderstaande vragen met nee moet kunnen beantwoorden voordat u nar uw afspraak komt:

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 10 dagen corona vastgesteld?

Daarnaast blijft het verzoek aan iedereen om minimaal een groot badlaken en een kleine handdoek mee te nemen in verband met de hygiëne. 

Hartelijk dank weer voor de medewerking!

Update 11 maart:

Update van de corona richtlijn bij kinderen t/m groep 8: 

Beste mensen, hierbij delen we de nieuwe richtlijn op basis waarvan we bepalen of jonge kinderen met bv verkoudheid of andere corona gerelateerde klachten wel of niet  naar de praktijk mogen komen voor  (kinder)fysiotherapeutische behandeling. Er bestaat altijd de mogelijkheid om de afspraak om te zetten naar een videocall. Bekijk hier het gehele stroomschema.

Update 14 December 

Uit de persconferentie van vanavond is naar voren gekomen dat wij als fysiotherapeuten ons werk mogen blijven doen. Voor u als klant betekent dat we u gelukkig nog steeds kunnen helpen. Uiteraard blijft het onverminderd van belang dat u bij gezondheidsklachten die mogelijk passen bij covid-19 uw afspraak afbelt en uzelf eerst laat testen. Laten we samen wederom extra scherp zijn op de hygiëneregels met als belangrijkste aandachtspunten:

Waar mogelijk en gewenst kunnen wij u bijstaan middels tele-consulting en/of online oefeningen. Wij werken graag met u verder aan uw gezondheid en belastbaarheid zodat we samen zo goed en gezond mogelijk door deze lastige periode heen komen.

Update 4 November:

De nieuwe corona maatregelen die gisteren zijn aangekondigd hebben relatief weinig invloed op onze praktijkvoering. U kan dus nog steeds bij ons terecht voor begeleiding, behandeling en advies. We bieden dit waar mogelijk en gewenst ook online aan. Wel zijn we beperkt in het aanbieden van de groepstrainingen. We mogen niet meer met groepen van meer dan 2 mensen trainen. Onze klanten die in deze groepen bij ons trainen zullen we persoonlijk benaderen en kijken naar een oplossing om er toch voor te zorgen dat u aan uw fitheid kan blijven werken. Tot slot wensen we iedereen graag weer veel sterkte en gezondheid toe voor de komende weken.

Update 1 Oktober:

 is het besluit vanuit de overheid genomen om een dringend advies te geven voor het gebruik van mondkapjes bij onder andere de contactberoepen waar wij als fysiotherapeuten ook onder vallen. Dit betekent dat vanaf vandaag binnen onze praktijk alle therapeuten bij alle behandelingen waarin de afstand niet gewaarborgd kan worden met een mondkapje zal werken. Daarnaast vragen wij per direct aan al onze cliënten om zelf een mondkapje mee te brengen en te dragen tijdens deze behandelingen.

Wij danken u graag bij voorbaat voor uw medewerking. Het is duidelijk dat het in deze tijd voorlopig een uitdaging zal blijven om  "samen te bewegen" met begrip en zorg voor elkaar. Laten we ons hier dus samen wederom hard voor maken.

Het blijft natuurlijk onverminderd van belang dat u alle onderstaande vragen met nee moet kunnen beantwoorden. 

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 10 dagen corona vastgesteld?

Update 23 September

We zien dat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen landelijk weer behoorlijk toenemen. Veel deskundigen uiten hun bezorgdheid en wij begrijpen dat het voor u als patiënt ook zorgelijk kan zijn. Binnen Topfysiotherapie Bavel blijven wij zeer alert op de hygiëne regels en communiceren we intern veel met elkaar om zo onszelf scherp te houden. Om onze kwetsbare patiënten zoveel mogelijk te beschermen werken we bij hen standaard met persoonlijke beschermingsmiddelen in de vorm van mondmaskers. We reinigen o.a. na elke behandeling de oefenapparatuur en/of de behandeltafels en we houden zo veel mogelijk afstand.

Daarnaast is het natuurlijk nog steeds mogelijk om via een teleconsult advies en begeleiden te krijgen. Wij kunnen u prima adviseren via een telefonisch of video-consult. Daarnaast kunnen we u een digitaal oefenprogramma sturen zodat u ook zelf thuis gericht met uw klachten aan de gang kan gaan. E.e.a. kan ook weer op afstand worden begeleid door onze specialisten. Het is goed om in deze tijden van onzekerheid deze mogelijkheden in overweging te nemen en bovenal goed met elkaar te blijven communiceren. We weten ondertussen dat de beste manier om het corona-virus het hoofd te bieden een goede conditie en een goed functionerend immuunsysteem is. Bewegen vormt hierin een belangrijke schakel en wij bewegen graag samen met u naar beter.

Het is maar dat u het weet. Voor iedereen weer veel sterkte toegewenst in deze tijden van onzekerheid. 

Update 2 juni:

Aangezien we langzaam weer meer open gaan hebben we onze telefonische bereikbaarheid ook weer aangepast. Onze telefonische bereikbaarheid is weer als van ouds van 8.00 tot 18.00. Daarnaast is onze locatie op de Ijpelaar in Breda ook weer geopend. De locatie bij Anytime Fitness in het centrum van Bavel zal weer per 15 juni open gaan.

Voor elke afspraak blijft uiteraard gelden dat u alle onderstaande vragen met nee moet kunnen beantwoorden. Alleen dan is een fysieke afspraak op de praktijk toegestaan:

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Daarnaast verzoeken wij iedereen om minimaal een groot badlaken en een kleine handdoek mee te nemen in verband met de hygiene. 

Update 11 Mei 10.00:

Stap voor stap vindt ook binnen onze praktijk de opschaling van de zorg plaats. U kunt bij aanhoudende of toenemende klachten telefonisch contact met ons opnemen via 0161-431998 voor een afspraak. U doet dit het beste tussen 8.00 en 12.00.

Na 12.00 kunt u het antwoordapparaat inspreken en bellen wij u de volgende dag terug. Uiteraard kunt u ook mailen naar info@topfysiotherapiebavel.nl of het bel me  terug formulier op deze site invullen.

Voor elke afspraak geldt dat u alle onderstaande vragen met nee moet kunnen beantwoorden. Alleen dan is een fysieke afspraak op de praktijk weer toegestaan:

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Update 4 Mei 9.30:

Zoals u waarschijnlijk al vernomen heeft via het nieuws, mogen wij voorzichtig gaan opbouwen met onze patiëntenzorg. In de praktijk betekent dit dat we kritisch moeten zijn op wie in aanmerking komt voor fysiotherapie. Het is immers een eerste opschaling.

Wij hanteren daarbij enkele belangrijke vragen:

Kunt u voor uzelf deze vragen beantwoorden met de bijbehorende antwoorden, schroom dan niet om contact op te nemen met de praktijk of uw therapeut.

We hebben, om de hygiënemaatregelen zo strikt mogelijk na te leven, ook enkele nieuwe praktijkregels. Wij vragen u met klem om u hieraan te houden:

Wij wensen u veel gezondheid toe en mogelijk snel tot ziens.

Update 1 Mei 9.00:

Goedemorgen allemaal. Gisterenavond is het bericht naar buiten gekomen dat alle fysiotherapeuten mogen gaan opschalen echter is de richtlijn over hoe wij dat als fysiotherapeuten mogen/moeten gaan doen nog niet beschikbaar. Als het goed is komt deze richtlijn vandaag voor ons beschikbaar en kunnen we daar mee aan de slag. Tot die tijd en tot nader bericht volgen wij daarom nog ons huidige beleid zoals in de eerdere update aangeven. Duidelijk is dat we hierin zoals u van ons gewend bent zorgvuldig te werk zullen gaan. Wij hopen u hier weer snel en positief over te kunnen berichten. Bedankt voor al uw geduld en begrip!

Update 23 April 14.00

Ondertussen is duidelijk dat de huidige situatie voortduurt. Tot 19 mei blijven we dus op een aangepaste manier open waarbij we u zo veel als mogelijk en desgewenst via tele-consulting telefonisch of online zullen bijstaan. Uitzonderingsgevallen waarbij de zorg medische urgentie heeft zullen op de praktijk worden gezien. Hierbij hanteren we naast de richtlijnen van het RIVM uiteraard ook de "corona" symptomen checklist.

Daarnaast hebben we ons ondertussen ook voorbereid op de komst van de ex-corona patiënten. De behoefte aan professionele begeleiding voor deze groep mensen is duidelijk aanwezig en onze specialisten hebben daarom al extra e-learning cursussen gevolgd zodat we u daarin kunnen bij staan. Onze longspecialisten Cassandra van Dijck en Victor Gielen worden daarbij ondersteund door onze kersverse ex-corona therapeuten Loretta Scheurwater en Anouk De Jong

Namens ons hele team wensen we u veel sterkte en gezondheid toe!

Update 1 April 16.00

Na de verlenging van de maatregelen van het kabinet van gisteren avond moeten wij u melden dat de situatie zoals beschreven in de updates van 24 en 26 maart minimaal tot 28 april van kracht zal blijven. Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze onzekere tijden.

Voor advies en begeleiding op afstand blijven wij uiteraard bereikbaar dus schroom niet ons te benaderen als u vragen heeft over uw klachten. Wij kunnen u ook van dienst zijn middels gerichte oefen filmpjes wat middels van een tele-consult door een van onze therapeuten kan worden toegelicht.

Update 26 maart 14.00:

Wegens de situatie met het corona virus hebben we onze telefonische bereikbaarheid aangepast. We zijn vanaf heden dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 12.00. Na 12.00 kunt u ons antwoordapparaat inspreken of mailen na info@topfysiotherapiebavel.nl. Excuus voor het eventuele ongemak.

Update 24 maart 20.00.

Naar aanleiding van de extra maatregelen van gisterenavond is onze praktijk is vanaf vandaag op een andere wijze geopend. Op enkele uitzonderingen na begeleiden we alleen nog op afstand via telefonische en video consulten. Ons zorgzame team staat graag voor u klaar om u op afstand op de been te houden! Dit doen we door middel van op maat begeleiding d.m.v. digitale oefenschema’s, evaluaties en advies door uw vertrouwde therapeut! 

Deze zorg die wij op afstand leveren wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering of uit de basis verzekering indien u in uw chronische zorgperiode zit. 

Voor de planning en vragen zijn wij op aangepaste tijden bereikbaar op het bekende telefoonnummer 0161-431998 tussen 8.00 en 12.00. Via de mail kunt u ons 7 dagen in de week bereiken op: info@topfysiotherapiebavel.nl

Update 20 maart 17.00:

In het kader van de recente ontwikkelingen rondom het Corona virus zijn wij genoodzaakt om op een andere manier onze behandelingen in te regelen. Wij moeten professionele afwegingen maken om toch onze doelmatige en verantwoorde zorg te kunnen leveren zonder gevaar voor u en onszelf.

We moeten de behandeling uitstellen – en u mag de afspraak dan zonder consequenties afbellen – indien u één of meer van onderstaande verschijnselen vertoont:

 1. (neus)verkoudheid
 2. Hoesten, kuchen of niezen
 3. Loopneus
 4. Keelpijn
 5. Verhoging (= tot 38 graden koorts) of koorts
 6. Kortademigheid
 7. Hoofdpijn
 8. Je ziek voelen
 9. diarree
 10. Er is iemand met koorts binnen het gezin

In geval u vanwege bovenstaande niet naar de praktijk kunt komen, maar toch een therapeut wilt spreken, dan kunt u gebruik maken van ons tele-consult. Voor alle nieuwe patiënten zullen vanaf heden starten met teleconsulting om zo te bepalen hoe we de zorg zo efficiënt mogelijk en zo "corona-proof" mogelijk kunnen inrichten.

Meer info hierover vind u hier

Update 15 maart 20.00:

Beste cliënten, ouders, 

Topfysiotherapie Bavel blijft vooralsnog open op onze locatie in het gezondheidscentrum de Tolakker in Bavel. Onze praktijken in de ijpelaar (Berda) en Anytime (Bavel) zijn vanaf morgen tot 6 april gesloten. 

De geplande behandelingen van deze locaties kunnen desgewenst doorgang vinden op de Tolakker in Bavel. 

We houden uiteraard de adviezen van het RIVM goed in de gaten. Voor nu betekent dit dat we geen handen schudden en tussen de behandelingen door tijd nemen om extra schoon te maken om de kans op eventueel besmetting te minimaliseren. 

Wanneer U of uw kind verkoudheidsklachten of koorts heeft vragen we jullie om uw kind of uzelf af te melden via ons telefoon nummer 0161-431998 of via info@topfysiotherapiebavel.nl

In Verband met Het Covid-19-virus (coronavirus) delen wij onderstaande informatie met u:

De praktijk is gewoon geopend. Voor kwetsbare mensen worden er tot 1 april geen afspraken meer ingepland.

Verder adviseren wij iedere om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Onderstaand kunt u meer informatie vinden:

Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper besmettingsgevaar. Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten. Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen. Verreweg de meesten hebben lichte (griepachtige) klachten. Bij bijna alle sterfgevallen betreft het oudere of al zieke mensen.

Hoe herken je besmetting?

Er is een risico op besmetting als iemand voldoet aan de volgende criteria:

 1. In een risicogebied is geweest óf bij iemand die het coronavirus heeft.
 2. Koorts (38 graden of hoger) heeft.
 3. Moeilijk hoest of ademt.

Tot de risicogebieden worden momenteel (d.d. 11 maart 2020) gerekend: China (inclusief: Macau en Hongkong), Singapore, Zuid-Korea, Iran en de Noord-Italiaanse provincies Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Hoe zieker iemand is, hoe meer het virus zich verspreidt. Wie geen symptomen vertoont, vormt amper een besmetting. Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.

Voor iedereen geldt: Volg de informatie en de richtlijnen van het RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) monitort de verspreiding van het virus en geeft aan welke maatregelen (moeten) worden genomen. De informatie verandert dagelijks, dus houd de berichtgeving goed in de gaten. 

Nederlandse infectieziekteartsen worden door het RIVM geïnformeerd over de laatste stand van zaken en de ontwikkelingen rond het coronavirus. Verder testen laboratoria in heel Nederland patiënten waarbij het vermoeden bestaat dat zij het virus kunnen hebben. Deze test kan alleen door een GGD of ziekenhuis worden aangevraagd. Alle GGD’s en ziekenhuizen zijn op de hoogte van de protocollen hoe je met een patiënt moet omgaan en welke maatregelen genomen moeten worden.

Heb je een vraag?
Voor algemene vragen over het coronavirus kun je terecht bij het publieksinformatie-nummer: 0800 1351

Vanuit het buitenland bel je +312 0205 1351.

Kijk hier voor uitgebreide informatie op de site van het RIVM.